SYKSYLLÄ 2016 JÄRJESTETTÄVÄT KURSSIT JA TYÖPAJAT

REETTA HONKAKOSKI // CORPOREAL MIME (FIN)

OAMK Tanssisali / Kotkantie 1

Kurssi 13.9.16 klo 14-17.00

Työpajassa tutkitaan ajatusten fyysistä ilmaisua Corporeal Mime -miimin kautta. Teemaa lähestytään artikulaatioharjoitusten, liikkeen musikaalisuuden, counterweights-harjoitusten sekä repertuaarin avulla.

Corporeal Mime on ranskalaisen Etienne Decroux’n (1898–1991) luoma näyttelijäntyön tekniikka ja näyttämötaidemuoto. Sen keskiössä on ihmisyyden rikkaan kirjon kehollistaminen, konkreettisesta fyysisestä työstä aina abstrakteihin ajatuksiin asti.

Näyttelijä-miimikko Reetta Honkakoski erikoistui Corporeal Mime -miimiin seitsemän vuoden aikana Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa Lontoossa. Hän on ainoa tähän taidemuotoon syventynyt suomalainen taiteilija.

Kuva: Edward Moore

JAAKKO TOIVONEN – SNAP CHOREOGRAPHY (FIN)​

OAMK Tanssisali / Kotkantie 1

Kurssi 14.9.16 klo 14-17.00

Oletko aina halunnut kokeilla jotain koreografista ideaa? SNAP CHOREOGRAPHY -työpajan aikana saat siihen tilaisuuden! SNAP CHOREOGRAPHY -työpajassa käyt läpi koko koreografisen prosessin aina konseptin kehittämisestä, koreografioinnista ja palautteen saamisesta miniteoksen yleisölle esittämiseen asti! Oli ideasi sitten liikepohjainen tai teatraalinen, saat workshopin aikana paljon vinkkejä ja inspiraatiota.

Jaakko Toivonen on Alankomaissa asuva tanssija-koreografi. Hän on tehnyt koreografioita niin nykytanssiryhmille kuin useille televisio-ohjelmillekin. Toivonen toimii myös Alankomaitten näyttämötaiteiden säätiön neuvonantajana.

ALPO AALTOKOSKI / NYKYTANSSI (FIN)​

OAMK Tanssisali / Kotkantie 1

Kurssi 15.9 klo 14-17.00

Yli 50 koreografiaa luonut Alpo Aaltokoski (tanssitaiteen maisteri, taiteilijaprofessori 20032008, Pro Finlandia 2013) on toiminut taiteenalansa parissa mm. pedagogina ja koreografian professorina.

Työpaja koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa on tekniikkatunti, joka sisältää perusharjoitteita kehon ja mielen lämmittämiseksi ja virittämiseksi. Tunnin keskiössä on kehon artikulaatio ja lantiosta virtaava liike. Toinen osa keskittyy liikeimprovisaatioon ja kompositioon koreografisen työskentelyn välineinä. Harjoitteet ovat lähtöisin Alpon tanssiteoksista Aina joku vie ja Together työprosesseista.

Kuva: Ninna Lindström

CAST MEMBERS OF CYPHER / BREIKKI (AU)

OAMK Tanssisali / Kotkantie 1

Kurssi 16.9 Aloittelijoille klo 14-15.15 | Kokeneemmille klo 15.30-17.00

Työpajoja vetävät CYPHERISSA esiintyvät Australian kovimpiin b*boyhin lukeutuvat Taz, Akorn, Stevie ja Blue. Työpajojen aikana käydään läpi kaikki breikin peruselementit mukaan lukien toprock ja uprock variaatiot, dropit ja footworkin eri tyylit. Työpajoissa työstetään myös osallistujien omaa tyyliä ja tekniikkaa hyvään flowhun tähdäten. Tarjolla on myös teknisiä vinkkejä voimaliikkeisiin ja freeze-komboihin. Työpajaan kuuluu myös rinki, jossa työstetään musikaalisuutta, tyyliä ja call outteja. Viba on avoin ja meininki hyvä!

Kuva: Johnny Chlang

JoJo - Oulu Dance Centre

Isokatu 16 C 20, 90100 Oulu,

Finland

Gsm. +358 (0)50 46 44 880  

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube

2016 @ JoJo - Oulu Dance Centre