BEATRIX SIMKÓ (HU) & JENNA JALONEN (FI) |  LONG TIME NO SEE!

Valvesali

 Ke 9.9. klo 19 +yleisökeskustelu

Beatrix ja Jenna syntyivät Euroopan eri maissa. Heillä on sama määrä lihaksia ja luita. Ne ovat liikkujia, akrobaatikkoja, molemmat viihtyvät höyryn ja veden kanssa. Y-sukupolven naiset. Blondi ja ruskeaverikkö. Pohjoismaat ja Keski-Eurooppa. Yhden esi-isät asuivat Turkin imperiumin alla, toisen ruotsalaisten alla. Yksi juo pálinkaa ja toinen Koskenkorvaa. Melkein sisaria. Ei aivan.

Long time no see! on tutkimusprojekti, joka käsittelee yhteisiä juuria ja eristyneisyyttä, sosiaalisia yhtäläisyyksiä ja erityispiirteitä. Se sukeltaa sanojen ja metakommunikaation, toimien ja reaktioiden merkitykseen, ymmärtämisen ja väärinkäsityksen väliseen tilaan siskoina, serkkuina. Hampurissa sijaitsevan unkarilaisen ja Brysselissä toimivan suomalaisen esitys, joka tutkii kahden erillisen kulttuurin outoja ja tuttuja näkökohtia, vaikkakin niiden yhteisiä juuria.

 

Teos valittiin Brysselissa ja Budapestissä nähtyjen ensi-iltojensa jälkeen d'Avignon Sujets à Vif -festivaalin ohjelmistoon vuonna 2018 ja Aerowaves twenty19 Spring Forward Festivalin ohjelmistoon. Siitä lähtien teos on vieraillut monissa eurooppalaisissa tanssitaloissa, esimerkiksi Hessisches Staastballettissa Darmstadtissa (Saksa), Oriente Occidente Festivalilla Roveretossa (Italia), Španski borcissa Ljubljanassa (Slovenia), Théâtre National Wallonie-Bruxellesissä ja Théâtre Marnissa Brysselissä (Belgia).

 

Konsepti, koreografia ja esiintyjät: Beatrix Simkó, Jenna Jalonen | Äänisuunnittelu: Ábris Gryllus | Tekstit: András Vinnai | Lavastus, valokuvat, video: Daniel Dömölky | Pukusuunnittelu: Emese Kasza – Mei Kawa | Valosunnittelu: Daniel Dömölky, Krisztián Balaázs | Luova johtaja: Andrea Kovács / Let it Be! art agency |Tuottaja: Anita Vodál | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 65 min | Ikäsuositus: 12v, sisältää alastomuutta

Beatrix Simkó on unkarilainen tanssija, koreografi ja mediataiteilija. Teoksissaan hän kytkee ympärillämme olevan  ympäristön keholliseen ilmaisuun.  Viime vuosina hän on työskennellyt monissa kansainvälisissä teatterin ja tanssin yhteistyöproduktioissa Berliinissä, Tukholmassa, Bernissä ja Hampurissa. Hänet on valittu unkarilaisen Workshop Foundationin (Műhely Alapítvány) kanssa yhteistyössä toteutettuun Creative Crossroads Life Long Burning -ohjelmaan taiteilijaksi vuoteen 2020 asti. Nettisivut.

 

Jenna Jalonen eli triplejay syntyi Suomessa, on opiskellut Unkarissa ja asuu tällä hetkellä Belgiassa. Hän on tanssinut ja työskennellyt yhdessä useiden kansainvälisten yritysten ja koreografien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi Eva Duda Dance Co. (Unkari), Central Europe Dance Theater (Unkari), Kubilai Khan Investigations (Ranska), Kwaad bloed / Ugo Dehaes (Belgia), fAbuleus (Belgia), Thierry De Mey (Belgia), Bremenin teatteri (Saksa), Máté Mészáros (Unkari), Untamed Productions (Belgia), Notch Company / Oriane Varak (Belgia) ja HODWORKS (Unkari).

OuDance-festivaalin ohjelmistoon!

Liput: 

15/12 € (opiskelija, eläkeläinen, työtön)

Ticketmaster.fi

Kulttuuritalo Valveen Lippumyymälä

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
- Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
- Pidä turvavälit 1–2 metriä
- Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
- Yski nenäliinaan tai hihaan

- Harkitse maskin käyttöä


Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Valvesalin tilaisuuksissa salin 178 yleisöpaikasta on käytössä 41 paikkaa, joista 1 on pyörätuolipaikka. Vain numeroidut paikat katsomossa ovat käytössä, istuthan lipussasi lukevalle paikalle. Henkilökunta avaa salin 15 min ennen näytöstä, jotta aulaan ei synny ruuhkaa.

 

Valveen Lippumyymälä on elokuussa avoinna ke–pe klo 16–19 ja la–su klo 15–19. Lippumyymälän tavoittaa puhelimitse numerosta 08 5584 7575. Toivomme, että ostat liput ennakkoon, jolloin myymälään ei synny jonoa. Lippuja voi ostaa myös Ticketmasterin verkkokaupasta www.ticketmaster.fi. Lippumyymälässä ei toistaiseksi oteta vastaan käteistä.

JoJo - Oulu Dance Centre

Isokatu 16 C 20, 90100 Oulu,

Finland

Gsm. +358 (0)50 46 44 880  

2016 @ JoJo - Oulu Dance Centre 

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube