BEATRIX SIMKÓ & ZOLTÁN GRECSÓ | #ORPHEUS#EURYDICE

Valvesali

 To 10.9. klo 19 +yleisökeskustelu

Zoltán Grecsóin ja Beatrix Simkón duetto tuo Orpheuksen ja Eurydicen myytit nykyaikaan tarjoamalla erityisen tulkinnan tähän niin monta kertaa esitettyyn rakkaustarinaan. Teoksessa Eurydice karkotetaan nykymaailman helvettiin. Tietysti häntä seuraa rakastaja, mutta tämä maailma on ja tulee olemaan edelleen tuntematon Orpheukselle, ja yhtäkkiä hänestä tulee avuton ja kykenemätön - hänellä ei ole voimaa kohdata 2000-luvun etiikkaa.

"Tämä uskomaton teos on näkemisen arvoinen ja siitä voi olla ylpeä ympäri maailmaa!" - Andrea Ladányi - tanssija, koreografi

Beatrix Simkón ja Zoltán Grecsón nykytanssiduetto #Orpheus#Eurydice sai ensi-iltansa  Vígszínházissa Budapestissä vuonna 2016. Teos palkittiin pääpalkinnolla Unkarin tanssifestivaalilla vuonna 2018. Vuonna 2019 teos vieraili Suomessa Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla.  

Koreografia ja tanssia: Beatrix Simkó, Zoltán Grecsó | Musiikki: Ábris Gryllus | Lavastus: Dániel Dömölky | Puvustus: Petra Földi | Tuottaja:  Anita Vodál | Tuotanto: Pro Progressione | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 50 min | Ikäsuositus: 7v

 

Beatrix Simkó on unkarilainen tanssija, koreografi ja mediataiteilija. Teoksissaan hän kytkee ympärillämme olevan  ympäristön keholliseen ilmaisuun.  Viime vuosina hän on työskennellyt monissa kansainvälisissä teatterin ja tanssin yhteistyöproduktioissa Berliinissä, Tukholmassa, Bernissä ja Hampurissa. Hänet on valittu unkarilaisen Workshop Foundationin (Műhely Alapítvány) kanssa yhteistyössä toteutettuun Creative Crossroads Life Long Burning -ohjelmaan taiteilijaksi vuoteen 2020 asti. Nettisivut.

 

Zoltán Grecsó on unkarilainen freelancer-tanssitaiteilija ja koreografi. Vuonna 2014 hän sai tanssinopettajien Fülöp Viktor -stipendin ja hänestä tuli Amatööritanssiliiton taiteellinen varapuheenjohtaja. Hän on opettanut Budapestin teatteri- ja elokuvataiteiden yliopistossa vuodesta 2011. Viimeisen 10 vuoden aikana hän on osallistunut lähes 60 tuotantoon Unkarissa ja ulkomailla. Hän on perustanut vuonna 2009 Budapestiin oman improvisaatiostudion, joka tunnetaan nimellä Willany Leó Improvisation Dance Theatre. Nettisivut.

OuDance-festivaalin ohjelmistoon!

Liput:
15/12 € (opiskelija, eläkeläinen, työtön) + palvelumaksu
Ticketmaster.fi
Kulttuuritalo Valveen Lippumyymälä

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
- Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
- Pidä turvavälit 1–2 metriä
- Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
- Yski nenäliinaan tai hihaan

- Harkitse maskin käyttöä


Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Valvesalin tilaisuuksissa salin 178 yleisöpaikasta on käytössä 41 paikkaa, joista 1 on pyörätuolipaikka. Vain numeroidut paikat katsomossa ovat käytössä, istuthan lipussasi lukevalle paikalle. Henkilökunta avaa salin 15 min ennen näytöstä, jotta aulaan ei synny ruuhkaa.

 

Valveen Lippumyymälä on elokuussa avoinna ke–pe klo 16–19 ja la–su klo 15–19. Lippumyymälän tavoittaa puhelimitse numerosta 08 5584 7575. Toivomme, että ostat liput ennakkoon, jolloin myymälään ei synny jonoa. Lippuja voi ostaa myös Ticketmasterin verkkokaupasta www.ticketmaster.fi. Lippumyymälässä ei toistaiseksi oteta vastaan käteistä.

JoJo - Oulu Dance Centre

Isokatu 16 C 20, 90100 Oulu,

Finland

Gsm. +358 (0)50 46 44 880  

2016 @ JoJo - Oulu Dance Centre 

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube