HENNA-MARIA HANHINEVA: 

NAISEN SYDÄN

Valvesali

Pe 18.10. klo 19, ensi-ilta

La 19.10. klo 19

Su 20.10. klo 16

To 14.11. klo 19, yleisökeskustelu

Pe 15.11. klo 19

La 16.11. klo 19

Naisen sydän on tanssiteos katseesta, kohtaamisesta ja ystävyydestä.

 

Sydän on ympäri kehoani

 

Naisen sydän on piirissä tapahtuva kohtaamisten kudelma kahdelle tanssijalle ja muusikolle, jonka instrumentteina ovat piano ja oma ääni. Naisen sydän sykkii inhimillisyyttä, kurkistaa tekijöidensä kokemushistoriaan, kurkottaa kohti sydänten välistä ymmärrystä, uskaltaa paljastaa itsensä, jotta joku, joka välittää, on vastassa kun tipumme ja inspiroituu sosiologi Francesco Alberonin ajatuksista aidosta ja tasaveroisesta ystävyydestä.

 

Ihmissielu - valloittava, muuttuva, monimutkainen

 

Teoksen taustalla on kysymys, voisiko naisten välinen ystävyys olla kannustavaa vailla kilpailua? Voisiko ystävyys olla kuin pitkä lämmin kesäpäivä, jossa on lupa kompuroida ja olla keskeneräinen? Miltä se silloin tuntuisi, miten sitä kehollisesti elettäisiin? Teos on kiinnostunut myös katseesta niin konkreettisena tekona kuin symbolisesti: millä tavoin katson itseäni ja sen myötä toisia?

 

Sydämeni rakastaa sinua

Ohjaus ja koreografia: Henna-Maria Hanhineva ja työryhmä | Tanssijat: Heli-Maria Latola ja Marjukka Savolainen | Musiikin sävellys ja esitys: Mari Vuoritie | Laulujen sanoitukset: Työryhmä | Puvustus: Mervi Vainio | Valosuunnittelu: Pauli Niemelä | Valokuvat:  Mira Kolanen ja Matti Kilponen | Videot: Marjukka Savolainen ja Antti Leppäniemi | Tuotanto: JoJo - Oulun Tanssin Keskus | Teosta on tukenut: Läntinen tanssin aluekeskus | Turun esitysvierailua vuonna 2020 tukee: Taike, Varsinais-Suomi | Kesto: 55 min

Liput:

15€ normaalihinta / 12€ opiskelija, eläkeläinen, työtön /

6€ JoJon jäsenhinta, Oamkin tanssinopettajakoulutuksen väki

Paikkoja on rajoitetusti.


Liput Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä  sekä http://www.ticketmaster.fi/

Kaikukortti:

2 paikkaa seuraaviin näytöksiin:

La 19.10. klo 19 | Su 20.10. klo 16 | To 14.11. klo 19 | Pe 15.11. klo 19 | La 16.11. klo 19

Yleisötyö:

Naisen sydän -työpajassa pääset tutustumaan teoksen maailmaan oman tanssin ja kirjoitusharjoitteiden kautta sekä tapaamaan työryhmäläisiä. 

Lue lisää työpajasta.

Teoksen työryhmä: 

Teoksen koreografi:

 

Henna-Maria Hanhineva on Oulusta Turkuun muuttanut tanssitaiteilija, joka työskentelee monissa ympäristöissä aina näyttämöltä julkisiin tiloihin ja hoivalaitoksiin. 

 

Henna-Maria työryhmän silmin:

 

Henna-Maria on porukkamme "ranskatar" joka etsii jatkuvasti uusia näkökulmia työhönsä esim. taidenäyttelyistä ja konserteista.

Henna-Marialla on kyky luoda turvallinen tila, jossa toisten on helppo antautua kannettavaksi. Hän kujeilee ja kutsuu yhteiseen tanssiin, ilman ehtoja tai raja-aitoja. Tässä tanssissa ei ole vain yhtä ainoata kirkasta tähteä. Jokainen loistaa.

 

Hän on empaattinen nainen, jolla on ihana kyky luoda luottamuksellinen tila vuorovaikutukselle, rauhalliselle itsensä kuuntelulle ja kehoyhteydelle. Henna-Marian ohjatessa aika tuntuu hidastuvan, ja rauha laskeutuu. Lempeyden ohella Henna-Mariasta löytyy tarvittaessa myös selkeyttä ja kirkasta näkemystä, jämäkkyyttä. 

Lämminsydäminen Henna-Maria koreografioi tanssitaiteilijan työnsä ohella erinomaisesti myös keittiössä patojen äärellä - hän on tunnettu maukkaista resepteistään.

 

Teoksen esiintyjät:

 

Mari Vuoritie on oululainen laulaja-lauluntekijä, luovuuden lähteen syväsukeltelija, sisäisen maailman rikkauksien tutkailija ja herkkä musiikillinen maalailija.

 

Mari työryhmän silmin:

 

Mari tuo työryhmäämme syvyyttä ja monipuolista elämänkokemusta, leikkiä ja hulluttelua unohtamatta. Hän on rohkea ja sielukas säveltaituri, valojen ja varjojen tulkki, jolla on hyväksyvä ja vastaanottavainen syli kaikille tunteille.

Mari on muuntautumiskykyinen muusikko ja valoisa persoona. Hänen laulunsa saa kuulijan kananlihalle - jos jossakin kantautuu heleä, voimakas ääni kera pianon sointujen, tiedät kenestä puhutaan. 

 

Marjukka Savolainen on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka on Englannista valmistumisensa jälkeen (2013) työskennellyt monipuolisesti eri produktioissa nykytanssin ja esittävän taiteen saralla, niin kotimaassa kuin ulkomailla.  

 

Marjukka työryhmän silmin:

 

Marjukka on herkkä luonnonlapsi, jolla on salaperäinen sielu. Astuitko ulos satukirjan lehdiltä?

 

Marjukka on utelias ja aistikas liikkuja, jonka hymy valloittaa vastaanottajan. Hän on pohdiskelija ja valoisa ja pirteä persoona samassa päässä. Marjukka on mielenkiintoinen yhdistelmä jalat maassa, tässä ja nyt-läsnäoloa ja leikkisyyttä. Hänessä on jotakin saavuttamatonta, yksityistä, hiukan mysteeriä,silti lämmintä ja lähestyttävää, rehellistä. 

 

Marjukka on Ankkalinnan hahmoista Lupu.

 

Heli-Maria Latola on oululainen tanssija, jonka sydäntä lähellä on kohtaamiset ihmisten ja luonnon moninaisen elämän kanssa.

 

Heli-Maria työryhmän silmin:

 

Työryhmän energisin jäsen on taatusti Heli-Maria - tällä naikkosella riittää virtaa! ”Tupu” tunnetaan myös verbaalisista lahjoistaan, sillä hän jos kuka osaa sanallistaa tanssin ja liikkeen saloja ymmärrettävään muotoon. 

Heli-Maria on herkkä ja rohkean rehellinen, itseään kuunteleva syväluotaaja, jonka liike kumpuaa tinkimättömästä aitouden tilasta. Heli-Maria hämmästyttää ja hurmaa. Hänen liikkeessään on primitiivistä alkuvoimaa.

 

Heli-Maria on kukkaislapsi ja rohkea oman polkunsa kulkija. Kesäisin hänet voi konkreettisesti kohdata Iijokisoudussa tai löytää matkaamasta asunnoksi muutetulla volkkarillaan. 

 

Teoksen visuaalisuudesta vastaavat:

 

Pauli Niemelä on turkulainen itseoppinut valosuunnittelija/teknikko, joka etsii

inspiraatiota luonnosta ja musiikista

 

Pauli työryhmän silmin:

 

Studion teknisellä puolella taituroi Pauli - hänen kanssaan valovisiot menevät sfääreihin! Hän on monipuolinen tekijä, jonka voi löytää työskentelemässä niin Tampereen Teatterikesässä, laivalla matkaavassa Saimaan teatterissa kuin yökerhoon rakentuvan kabareenkin parissa.

 

Pauli on lämminsydäminen huumoriveikko, jolla on myös ns. lennokkaitakin ideoita.

Hän on sopivasti boheemi ja arvoituksellinen. Paulilla on lempeästi tarkkailevat silmät. 

 

Paulin keräämässä isossa irtokarkkipussissa on kirpeitä ja löllöjä hedelmäkarkkeja, kovia ja pehmeitä salmiakkeja sekä suklaata. 

 

Vinkki: jos kaipaat vaihtelua musiikin kuunteluun ja Spotify-listoihisi, kysy tältä miekkoselta suosituksia.

 

Mervi Vainio on oululainen multasormikäsityöläinen ja sekatyönainen. 

 

Mervi työryhmän silmin:

 

Mervi on hersyvä ja rönsyilevä, pippurinen mauste keitossamme. Hän on syvää elämänymmärrystä huokuva nainen, taiteilijasielu, joka heittäytyy sydämellään. Mervillä on voimakas läsnäolemisen kyky. Hän on vilkas ja valoisa persoona joka täyttää naurullaan tilan kuin tilan.

 

Valloittavalla Mervillä ei ole ainoastaan silmää ja taitoa puvustukseen ja erilaisten materiaalien yhdistämiseen - kun tämä nainen iskee tarinaa, saa hän kanssaolijat täysin lumoutuneeksi! Puvustamisen lisäksi Mervi onkin tarinateatterin taitaja sekä retriittiohjaaja.

 

Luonto on Merville merkittävä inspiraation lähde ja syvää arvostusta ansaitseva paikka.

JoJo - Oulu Dance Centre

Isokatu 16 C 20, 90100 Oulu,

Finland

Gsm. +358 (0)50 46 44 880  

2016 @ JoJo - Oulu Dance Centre 

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube