TUNTEVA LIIKE -KURSSI


Tunteva liike -kurssilla sanan mukaisesti tutustutaan omaan liikkeeseen ja siihen, miltä asiat tuntuvat omassa kehossa. Kuuden kerran aikana tutustutaan lempeästi liikkeen mahdollisuuksiin ja sen kautta opetellaan kehon hyväksymistä, itsemyötätuntoa ja tunnetaitoja – ajatuksena tukea ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kurssilla tehtävät luovat harjoitukset ovat mukautuvia, joten vaikka kehossasi olisi rajoitteita, voit osallistua.

 

”Nykyään tiedetään, että kehon liikkeet synnyttävät ajatuksia ja tunteita, jotka vuorostaan vaikuttavat takaisin kehoon. Ruumis ja mieli ovat yhtä. – Se, miten liikumme, vaikuttaa siihen, miten ajattelemme ja opimme. Kognitiivinen ja sensomotorinen järjestelmä ovat toisiinsa kietoutuneet, Taideyliopiston tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila selittää.”

 

Tunteva liike -kurssi syventää osallistujan kehotietoisuutta ja antaa työkaluja oman kehollisuuden ymmärtämiseen. ”Kehontietoisuus viittaa ihmisen mahdollisuuteen suunnata huomionsa omaan keholliseen tilaansa ja siinä tapahtuviin hienovaraisiinkin muutoksiin. Keholliset aistimukset ja tuntemukset on mahdollista tuoda tietoisen tarkastelun piiriin kiinnittämällä niihin huomio, jolloin ne muuttuvat tajunnan sisällöksi eli tiedoksi.” (Eeva Anttila) Kun tietoisuus omasta kehosta kehittyy ja siitä tulevaa informaatiota alkaa tiedostaa, voi liikkeen kautta tukea hyvinvoivan ihmisen rakentumista. Liikkeellä on mahdollisuus tuoda esille ja luoda uusia henkilökohtaisia kokemuksia, joita ei voi eikä tarvitse edes sanallistaa. Oman elämän kokeminen rikastuu.


Kurssi soveltuu kaikille täysi-ikäisille ihmisille ja se järjestetään yhteistyössä Oulun tuomiokirkkoseurakunnan, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa.


Kurssin opettajana toimii työharjoittelua tekevä, tanssinopettajaopiskelija Johanna Mikkonen. Lisäksi hänen kanssaan on jokaisella tunnilla JoJon yleisötyöntekijä, tanssinopettaja (MA) Liisa Heikkinen ja diakoniatyöntekijä Saila Luukkonen.
 

Milloin: 4.2. -  18.3.2021 (ei 11.3.)

Torstai klo 9.30 – 10.30

Missä: Keskustan seurakuntatalo

Isokatu 17, 90100 Oulu

Ryhmäkoko: 10 henkilöä

Hinta: 10 €

Ilmoittautuminen: 

saila.luukkonen(a)evl.fi, p. 040 5747 092

Ilmoittautuminen aukeaa 7.1.2021

Lisätietoja: 

Liisa Heikkinen, liisa.heikkinen(a)jojo.fi, 045 8793 779

Saila Luukkonen, saila.luukkonen(a)evl.fi, 040 5747 092

 

JoJo - Oulu Dance Centre

Isokatu 16 C 20, 90100 Oulu,

Finland

Gsm. +358 (0)50 46 44 880  

2016 @ JoJo - Oulu Dance Centre 

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube