HANNA BROTHERUS: TYTÄR

Valvesali

Pe 28.2. klo 19

La 29.2. klo 19

Kaikilla meillä on isä. Tai sitten ei ole. Kumpi hyvänsä saattaa olla onni tai tragedia.

Parhaimmillaan isän läsnäolo näyttäytyy voimavarana, mutta se voi aiheuttaa myös sanoittamatonta surua ja loputonta rakkauden kaipuuta.  Tanssiteatteriteos käsittelee isän läsnäoloa tyttären näkökulmasta. Sen merkitystä lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisuudessa. Teos saa sisältönsä todellisista elämäntarinoista: millainen nainen kasvaa tyttärestä, jonka isä on ollut läsnä fyysisesti muttei psyykkisesti.

Ohjaus ja koreografia: Hanna Brotherus ja työryhmä | Tanssijat: Taina Ala-Ketola ja Kaisa Rundelin | Lavastus ja puvut: Jones Maxwell | Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Antti Rundelin | Kertojan ääni: Elsa Brotherus | Kuvat: Jones Maxwell | Maalaus: Laura Saloheimo | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Teosta tukee: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Taiteen edistämiskeskus (Taike) | Ensi-ilta: 20.9.2019 | Kesto: n. 50 min

Liput:

15€ normaalihinta / 12€ opiskelija, eläkeläinen, työtön /

6€ JoJon jäsenhinta, Oamkin tanssinopettajakoulutuksen väki.
Liput Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä sekä http://www.ticketmaster.fi/

Kaikukortti: 4 lippua / esitys

Hanna Brotherus on koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija. Amsterdamissa tanssia opiskellut Brotherus tunnetaan työstään erilaisten ihmisryhmien parissa. Hän on työskennellyt esimerkiksi ikäihmisten, turvapaikanhakijoiden ja kuntoutuvien narkomaanien kanssa. Brotherus onkin yhteisö- ja yleisötyön osaaja. Hän työskentelee eri taidelaitosten yleisötyöosastojen kanssa sekä kouluttaa niin taiteen ammattilaisia kuin korkeakouluopiskelijoita taiteen soveltavassa käytössä.

Taina Ala-Ketola on oululainen tanssin kentän ammattilainen. Ensi keväänä Oulun Ammattikorkeakoulusta valmistuva tanssinopettajaopiskelija on työskennellyt pitkään luokanopettajana Helsingissä tanssipainotteisella luokalla ja opettanut tanssia koulun nykytanssin ja Kansallisoopperan balettioppilaitoksen oppilaille. Taina ei omien sanojensa mukaan osaa tanssin kentällä mitään paljon mutta kaikkea riittävästi, mikä johtunee hänen nuoruusvuosiensa pikaisista pyrähdyksistä lukuisten tanssilajien parissa. Taina tarkasteleekin tanssia mieluummin kasvatuksen ja itsetutkiskelun näkökulmasta. Tätä nykyä häntä kiinnostaa tanssi ennen muuta fenomenologisena ilmiönä sekä kulttuurisena liikejärjestelmänä: näyttäytyykö tanssi meille parhaimmillaan myötäilevänä, kulttuurisesti ja sosiaalisesti hyväksyttyjen esteettisten pelisääntöjen noudattajana vai ennen kaikkea niitä haastavana omalakisena liikekäytänteenä. Näitä tanssin filosofisia ja sosiaalisia dimensioita Taina on mutustellut ja analysoinut viime vuosien aikana myös toimiessaan tanssijana eri teoksissa.

Kaisa Rundelin on oululainen tanssitaitelija. Hän on valmistunut tanssiopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta, jossa hän tällä hetkellä opiskelee ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Taiteen tekijä ja kehittäjä -koulutusohjelmassa.  Kaisa on työskennellyt viime vuosina freelancerina omien tanssiteatteriteosten luojana ja esiintyjänä. Kaisa on kiinnostunut ihmiskehosta monipuolisen ilmaisun välineenä. Häntä kiinnostaa erityisesti hetkessä läsnäolemisen kauneus ja oman henkilökohtaisen liikkeen tuottaminen ja tunteiden ilmaisu. Kaisa haluaa näyttämöteoksissaan ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja ihmisyyteen.

Antti Rundelin on Oulussa asuva säveltäjä ja muusikko. Hän on valmistunut lauluntekijäksi Pop & Jazz konservatorio Lappiasta. Opettajina hänellä toimivat mm. Mikko Tamminen, Eija Hinkkala, Antti Kleemola, Tom Frisk, Kari Haapala sekä Arto Kiimalainen. Tällä hetkellä Rundelinia työllistää sävellykset näyttämölle sekä omat elektronisen musiikin projektit. Rundelinin pääinstrumentti on viulu ja hän toimiikin viulistina ja basistina maailmanmusiikkiyhtye Bajo Cerossa, jonka kanssa hän on kiertänyt ympäri Suomea sekä ulkomailla.

Jonathan Maxwell on valmistunut lavastajaksi Victorian yliopistosta Kanadasta vuonna 2014. Hän on työskennellyt televisiossa, teatterissa sekä tehnyt sisustuksia. Tällä hetkellä hän suunnittelee musiikkivideota, musikaalia ja näyttelyä Helsingin kaupunginmuseolle. “Tytär” on hänen kolmas projektinsa Hanna Brotheruksen kanssa. www.jonesmaxwell.com

JoJo - Oulu Dance Centre

Isokatu 16 C 20, 90100 Oulu,

Finland

Gsm. +358 (0)50 46 44 880  

2016 @ JoJo - Oulu Dance Centre 

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube